Reinicia Catalunya

,

El debat sobre com pot ser un nou país ja ha començat. L’ha iniciat la ciutadania per diverses vies: amb el recull de propostes sobre el procés constituent i el país que volem o sobre esborranys de possibles textos constitucionals.

Reinicia Catalunya vol aplegar totes aquestes iniciatives, per coordinar-les, impulsar-les i mostrar el potencial que té la participació política de la ciutadania per dissenyar un nou estat. Volem eixamplar la base dels que s’imaginen un nou país, que a més de nou ha de ser millor. Volem aplegar a tothom que comparteixi aquest anhel. Independentment de quin és l’encaix final que proposi en l’escenari internacional, o en el marc espanyol.

De fet, pensem que aquesta és la primera fase del que podríem anomenar la convenció constitucional -que ja ha començat-, un procés obert, transparent, participatiu i inclusiu per definir les bases constitucionals d’un nou país.

Per construir un nou estat cal que les seves bases democràtiques siguin tan sòlides com sigui possible. Que la futura Constitució no només sigui democràtica pel seu contingut sinó també pel seu procés. La constitució catalana no pot ser la constitució (només) dels independentistes. Ni dels polítics. Ni dels experts. Ha de ser de tothom. El lideratge de la ciutadania i la reivindicació democràtica han estat claus fins ara. Cal que ho continuïn sent durant tot el procés constituent.

http://www.reiniciacatalunya.cat/

Skills

Posted on

abril 3, 2015