Projectes

Per convertir les idees en realitats socials, els projectes, personals o col·lectius, ajuden a suscitar energies i entusiasmes, necessaris per trencar inèrcies, obrir camins… que portin a una vida, una economia, una política, una relació amb la terra… més equilibrades. Aquests són els enllaços dels projectes en què participo, però també una selecció de projectes fets en col·laboració o recomanats.

Converses per afrontar emergències

Converses per afrontar emergències

Estem vivint un conjunt d’emergències, -alimentària, laboral, d’habitatge, migratòria, masclista, climàtica, bèl·lica, energètica, sanitària, financera, nacional, política, poblacional...- que, més enllà del sentiment d’afectació directa, no ens deixen indiferents i...

read more
Convivialisme

Convivialisme

Per què el convivialisme?Perquè el món va cap a la deriva i qualsevol acció col·lectiva que aspiri a posar-hi remei no pot arribar a bon port si tots els que s’hi comprometen no estan inspirats per un conjunt de valors clarament compartits. Les doctrines polítiques...

read more
Lluita noviolenta

Lluita noviolenta

La noviolència és la nostra força, una força més efectiva que la violència i que la passivitat. Des de fa anys hem anat incorporant els elements clau de l’actitud, l’estratègia i les accions noviolentes practicades arreu del món. L’1 i el 3 d’octubre molta gent ens vàrem posar a prova i responguérem, com sempre, amb coratge i dignitat. Si molta de la resistència noviolenta ha estat espontània i intuïtiva, què no serem capaços de fer amb més formació i organització per a l’acció!

read more
REC – Moneda ciutadana

REC – Moneda ciutadana

El REC (Recurs Econòmic Ciutadà) és la moneda ciutadana de Barcelona, una variant de les monedes anomenades socials o locals. És un sistema d’intercanvi ciutadà complementari i paritari a l’euro, que permet fer transaccions entre les persones, les entitats i els comerços que l’accepten.

read more
Activa’t

Activa’t

Activa’t és un procés innovador d’activació social que vol enfortir les capacitats, la transformació personal i l’empoderament de joves que estiguin en situació d’atur, o bé amb dificultats econòmiques  per reforçar la seva participació ciutadana a través del disseny i execució de projectes de transformació social.

read more
Moneda plena

Moneda plena

L’associació Modernització Monetària (MoMo) s’ha compromès a posar l’economia financera, l’economia real i el sistema monetari al servei de la ciutadania.

read more
La marxa som

La marxa som

La Marxa Som és una marxa popular que recorrerà a peu totes les comarques del Principat de Catalunya en quatre columnes que confluiran a Montserrat, prevista per després del 27S. Seguint l'itinerari de la ruta senderista El Camí als trams del Principat, recorrerà el...

read more
Reinicia Catalunya

Reinicia Catalunya

Reinicia Catalunya vol aplegar totes aquestes iniciatives, per coordinar-les, impulsar-les i mostrar el potencial que té la participació política de la ciutadania per dissenyar un nou estat.

read more
Acompanyament al final de la vida

Acompanyament al final de la vida

L’Associació per a l’Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat, creada per un grup de persones que a través de les seves experiències vitals i professionals comparteixen l’objectiu comú d’oferir a la societat una altra manera d’afrontar el procés del final de vida, fent-lo mes humà, digne i respectuós, cobrint així una necessitat existent al nostre país.

read more
Novact

Novact

NOVACT lluita per aconseguir una societat lliure de conflictes armats i de violència en totes les seves dimensions, basada en la seguretat humana i la noviolència com una estratègia d’acció transformadora per un món pacífic, just, digne i equitatiu.

read more
El país que volem

El país que volem

Un conjunt d’entitats catalanes que, amb el suport de reconeguts ciutadans, impulsaren un procés participatiu obert, transversal i no partidista. Volien recollir les propostes i idees de país que donen resposta a les necessitats actuals de construir col·lectivament un país millor, El País que Volem, més enllà dels esdeveniments polítics del moment.

read more
Estat de pau

Estat de pau

El seminari Estat de Pau vol fer una contribució al diàleg social sobre la seguretat i la defensa dels estats i, en aquest sentit, vol donar arguments perquè, tant els estats existents com els de nova creació,

read more
Consens de Barcelona

Consens de Barcelona

El Consens de Barcelona ha nascut en oposició i com a alternativa al Consens de Washington, que representa l’essència de la política econòmica neoliberal compartida per l’establishment mundial (Banc Mundial, FMI, Govern, Congrès i senat d’EUA, bancs, empreses i lobbys). Ha estat un projecte polític implacable que ha reordenat i continua reordenant el món a favor de les minories privilegiades. La crisi global demana respostes globals.

read more
Eurocat

Eurocat

El projecte de crear una moneda complementària a Catalunya que ens permeti avançar en la sobirania financera.

read more
Parlament ciutadà

Parlament ciutadà

El Parlament Ciutadà vol ser un parlament format per persones i col·lectius alternatiu al dels partits. El Parlament Ciutadà vol empoderar la ciutadania, transformar l’actual model social i econòmic, expressar i canalitzar les necessitats de la ciutadania,

read more
Global University of Sustainability

Global University of Sustainability

En resposta a la nostra època en crisi, la iniciativa de la Universitat Global per a la Sostenibilitat (Global U) dóna suport a la proliferació d’entitats locals autònomes i autogestionades, i la seva connexió en una xarxa interdependent per la sostenibilitat ecològica i socioeconòmica amb justícia.

read more
Delibera

Delibera

Delibera és una organització formada per un equip que s’ha especialitzat en el disseny i aplicació de processos participatius, en metodologies per a la transparència i en eines per elaborar balanços d’economia del bé comú.

read more
Nova

Nova

Del 2000 al 2015, Nova ha estat una associació independent i sense ànim de lucre que promovia la innovació social per generar noves pràctiques i models que fessin transitar la societat cap a un país i un món habitables per a tothom.

read more
Néixer a casa

Néixer a casa

La nostra essència es treballar des de la LLIBERTAT, la CONFIANÇA i el RESPECTE, tant com a treballadores com en l’atenció iacompanyament professional. Oferim un servei basat en l’atenció integral de la persona.

read more
Harmonització de centres d’energia

Harmonització de centres d’energia

El Sistema de Centres d’Energia és una proposta de treball amb tècniques de moviment dinàmic en grup i de massatge profund a nivell individual.Està basat en el ioga i busca l’harmonia dels xacres o centres d’energia. És una tècnica energètica i vivencial que permet expressar les emocions.

Mètode creat als anys 60 per Hugo Ardiles, metge homeòpata, fisioterapeuta i músic.

read more
Memorial per la pau

Memorial per la pau

A més de fer conèixer la persona de Josep Vidal i Llecha i la trajectòria de la seva vida en defensa de la pau i de la fraternitat universal, es vol promoure tota mena d’iniciatives a favor de la pau i el desarmament.

read more