Acte de Dignificació de les víctimes espanyoles, rwandeses i congoleses per mort violenta a Rwanda i RD Congo (1990-2009)

Amics i amigues del Diàleg IntraRwandès

Estic impressionat i commogut pel que camí que esteu fent. Tots sabem que dialogar, que comunicar-nos amb empatia, no és fàcil, ni tant sols amb els amics.

Tant de bo el drama viscut als Grans Llacs Africans, una de les vergonyes del nostre món contemporani de la qual m’en sento còmplice pel meu silenci, sigui alhora l’impuls d’una nova relació humana i política que allunyi la guerra i la violència de les nostres vides.

El millor honor que podem rendir a les víctimes és el nostre compromís ferm de no participar mai més en l’espiral de violència, de lluitar amb mitjans noviolents per la justícia i la pau, per acabar amb els interessos econòmics i geopolítics que provoquen tant de sofriment.

Malgrat no puc ser avui aquí, us tinc al cor i, des del meu lloc, recolzo el vostre camí.

Cordialment

Martí Olivella

Director de Nova – Centre per a la innovació Social

Barcelona, 30 d’abril de 2009