Adéu, capitalisme 15M 2031

El gran desafiament que avui afronta la humanitat en conjunt és inventar el futur. És urgent utilitzar plenament la facultat creadora distintiva de l’espècie humana. Ara aquesta gran inflexió històrica, de canvi radical de rumb, és possible.

Estem vivint una crisi sistèmica que requereix transformacions profundes per iniciar una nova era, tan esperada després de segles de poder absolut masculí i, en el millor dels casos, de democràcies fràgils i vulnerables.

Per fi, “els pobles”. Per fi, la gent propietària del seu destí. Per fi, el silenci secular ha conclòs. Per fi, l’amenaça, la por, la imposició… ja no poden incidir sobre el comportament quotidià.

Per fi, cada persona actuant en virtut de la seva pròpia reflexió, de la seva pròpia decisió.

Aquests ombrívols principis de segle i de mil·lenni esdevenen fascinants, com un repte personal i col·lectiu de superació, il·luminats, encara tímidament, per centelleigs que presagien una nova albada en què el misteri de l’existència humana es viurà plenament.

Per a això cal mobilitzar-se, implicar-se, deixar de ser espectador per ser actor esperançat. Són necessaris incessants esforços per dissenyar i recórrer tots els senders, per descobrir-los, per inventar, si cal. Això és el que ens ofereix, amb lucidesa i audàcia, Jordi Garcia Jané: “Per mobilitzar l’energia personal i col·lectiva que ha d’impulsar el procés de canvi, les persones hem de tenir clar que una societat substancialment millor que l‘actual no sols és necessària, sinó que a més és possible”.

anar al web Next project