De moment aquestes són les posicions amb més acord sobre com expressar la indignació el 20N en el fòrum http://Opcions20N.deliberaweb.com
Demà, dimarts a les 19h comentem els resultats a la taula rodona amb Enric Duran, Cooperativa Integral Catalana, Esther Vivas, Centre d’Estudis sobre Moviments Socials (UPF) i Dolors Camats, Diputada al Parlament de Catalunya. Moderarà la taula Martí Olivella, director de Nova – Innovació Social. T’hi espero.
13. Més enllà de les eleccions generals del 20N, organitzar iniciatives de reforma de la Constitució cap a una democràcia participativa o de procés constituent (nova Constitució).
1. No votar partits majoritaris. Es tracta de reduir dràsticament el pes del bipartidisme i deixar d’apostar pel “vot útil”, pel “menys dolent”, que reforça el sistema.
2. No votar en blanc, ja que reforça el bipartidisme, ja que té l’efecte contrari, ja que puja el llistó per a les altres opcions i dificulta el seu ascens.
4. No abstenir de votar. L’abstenció ni que sigui de protesta “conscient”, queda assimilada a l’abstenció tècnica o passota i no permet explicitar la voluntat de canvi, encara que molta abstenció pot afavorir les candidatures petites a superar la barrera del 3%.
12. Organitzar urgentment una consulta que permeti acordar uns pocs objectius comuns clau del sistema polític i econòmic (no més de 5). Per orientar el compromís de les diverses opcions electorals cap a un profund canvi del sistema democràtic, aquesta consulta per internet podria tenir dues rondes: una entre les assemblees, comissions i moviments socials per elaborar una llista base i una altra en obert, perquè la ciutadania indignada pugui prioritzar les propostes que consideri més comuns.