Propostes per a la trobada d’assemblees de barri
del diumenge 26 a les 17h a Pça Catalunya de Barcelona
Després d’aquest mes i mig tan intens, proposo dedicar especialment l’estiu a activitats de formació i reflexió estratègica inter-assemblees de Catalunya, per poder recomençar el curs amb més força i claredat:
 
 1. Calendari comú d’assemblees i d’activitats dels moviments socials sobre formació i reflexió estratègica pel conjunt de la ciutadania indignada interessada en conèixer més i millor, les propostes alternatives d’organització social que estan sorgint i que s’han elaborant en els darrers anys per diferents moviments socials.
 2. Tres preguntes comunes a les assemblees del 15M:
  1. Com millorar els procediments participatius en cada assemblees i entre assemblees?
  2. Quins són els punts de diagnosi, d’objectius i de propostes que poden ser comuns?
  3. Quines són les estratègies possibles del 15M pels propers mesos?
 1. Organitzar un inter-camp d’estiu entre assemblees, comissions i organitzacions i moviments socials per aplegar les respostes a aquestes 3 preguntes i facilitar un guió comú i plural per a les assemblees de la tardor.
Algunes possibilitats per facilitar aquestes prospotes són, per exemple:
 
1. La Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat ofereix el seu programa sobre “Alternatives”, del 14 al 20 de juliol. http://universitatdelapau.org/pdf/18/curs-estiu-011w.pdf
 
2. Algunes organitzacions i moviments socials del Fòrum Social Català ofereixen xerrades i documentació sobre alternatives, (que hem enviat a les assemblees i comissions) i poden coorganitzar l’inter-camp d’estiu.
 
3. En concret, Nova – Centre per a la Innovació Social, ofereix el seu local al Poblenou per a equips que vulguin avançar en 3 projectes durant l’estiu:
 
   1. Plataforma de comunicació i deliberació per internet per facilitar la participació permanent i a distància entre comissions, entre assemblees i entre la ciutadania indignada que no pot assistir a les assemblees.
   2. Comparativa i sistematització de les diferents propostes de punts mínims comuns per ajudar a visibilitzar la pluralitat i les coincidències del moviment 15M.
   3. Ser un dels espais de coorganització del inter-camp d’estiu (que podria ser entre el 27 d’agost i el 4 de setembre) en algun lloc de fàcil accés i baix cost que permeti acampar i disposar d’instal·lacions per fer reunions mitjans i grans.
 
Cordialment
 
Martí Olivella.
Director de Nova – Centre per a la Innovació Social, organització membre del Fòrum Social Català.
He intervingut en diverses assemblees i comissions de Barcelona, Cerdanyola i la Garriga. He participat a la roda de premsa del 17J a la Ciutadella.